Svensk ….

Visualiserings brikker – krisestyring i felten

Sik-Zone har udviklet et koncept bestående af en række ”visualiserings brikker”, der gør det muligt, at planlægge og tydeliggøre handlinger og planer såvel i planlægnings- og uddannelses fasen, på tavle som på ”stedet” (lagt på jorden eller på kort)  hvor ”situationen/krisen” er opstået.

Visualiseringsbrikkerne gør det muligt at tydeliggøre daglig beredskabsstruktur, planlægning, indsats, placering og løbende tilpasning til håndtering af en opgave.

Visualiseringsbrikkerne er af vejrbestandig plast i flere forskellige størrelser, med gengivelse af køretøjer, personer, funktioner eller hændelser trykt på undersiden (indersiden), hvilket gør dem sikret imod fugt. På bagsiden er monteret et lagt magnet således at de kan monteres på whiteboard, på siden af et køretøj osv.

Brikkerne er tilgængelige i en individuel serie efter eget ønske eller som et ”instruktørkit” med 25 visualiserings brikker målrettet beredskabshændelser, indenfor myndighederne og private aktører som beskæftiger sig med sikkerhed og beredskab.

Brikkerne leveres i en robust og slagfast plastkuffert der indeholder mulighed for udvidelse således at individuelle brikker kan tilføjes kassen.

Er der særlige behov for andre fotos/symboler på visualiseringsbrikker kan vi tilbyde dette.

Brikkerne kan specifikt benyttes:

  • Tydeliggør planer og manøvre ideer
    Undervisning via scenarie spil, planspil, tydeliggørelse på kort og som supplement til tegninger, kort og white board tavler
  • Opgaveløsning til tydeliggørelse af placeringer og taktiske manøvrer
  • I Stabs- og operationel miljø at skabe overblik, struktur og fleksibilitet
  • Ved befalingsudgivelse i terræn, at tydeliggøre opgaver, ansvar og funktions besættelse
  • Ved debriefing at kunne gengive placeringer og taktiske manøvrer
  • Opsamle arbejdsgange, indbyrdes placeringer i detaljerede rutinemønstre og som daglig tydeliggørelse af arbejdsfordeling i beredskabsorganiseringen

Planlægning, uddannelse og øvelser:

Sik-Zone er i stand til at kunne hjælpe rigtigt godt på vej, med værktøjer til håndtering af opgaver før, under og efter en hændelse.

Grundlaget bygger på en lang erfaring med primært ledelse, operationsplanlægning, stabsmetodik, operationsledelse, uddannelse og bla. udvikling af taktiske principper relateret til terror og skoleskydning

Sik-Zone tilbyder planlægning, uddannelse og øvelser, med fokus på mental forberedelse, handlemuligheder her og nu – dvs. at kunne opbygge og etablere en stab, ressourcepersonens rolle i samarbejdet med myndighederne, indsatsområdets indretning og active scooter situationen, før under og efter en hændelse, på taktisk, operationelt og strategisk niveau.

Hvad får du ud af det?

Som organisation får I kendskab til hvordan vi som mennesker kan forberede os gennem planlægning, reagerer og handler i en krise. Hvordan alle involverede får tingene til at fungere på stedet, i krisestaben og ikke mindst efter en hændelse. I får gode løsningsforslag der er brugbare til eget miljø og viden om, hvad der er vigtigt at have på plads, således vi redder mennesker, værdier og os selv.