Planlægning, uddannelse og øvelser:

Sik-Zone er i stand til at kunne hjælpe rigtigt godt på vej, med værktøjer til håndtering af opgaver før, under og efter en hændelse.

Grundlaget bygger på en lang erfaring med primært ledelse, operationsplanlægning, stabsmetodik, operationsledelse, uddannelse og bla. udvikling af taktiske principper relateret til terror og skoleskydning.

Sik-Zone tilbyder planlægning, uddannelse og øvelser, med fokus på mental forberedelse, handlemuligheder her og nu – dvs. at kunne opbygge og etablere en stab, ressourcepersonens rolle i samarbejdet med myndighederne, indsatsområdets indretning og active scooter situationen, før under og efter en hændelse, på taktisk, operationelt og strategisk niveau.

Stort kendskab til operationers planlægning og udførelse, herunder træning, har givet ideen til udviklingen af et brugbart hjælpemiddel i form af visualiseringsbrikker.

 

Visualiserings brikker – krisestyring i felten

Sik-Zone har udviklet et koncept bestående af en række ”visualiserings brikker”, der gør det muligt, at planlægge og tydeliggøre planer og handlinger. Produktet giver tydelighed og forståelse i planlægnings- og uddannelses fasen, på White board tavle eller på ”stedet” (lagt på jorden eller på kort)  hvor situationen/krisen er opstået.

Visualiseringsbrikkerne gør det muligt at tydeliggøre daglig beredskabsstruktur, planlægning, indsats, placering og løbende tilpasning til håndtering af en opgave.

Visualiseringsbrikkerne er af vejrbestandig plast i flere forskellige størrelser, med gengivelse af køretøjer, personer, funktioner eller hændelser trykt på undersiden (indersiden), hvilket gør dem sikret imod fugt. På bagsiden er monteret et magnet lag, således at de kan anvendes på et White board, på siden af et køretøj osv.

Brikkerne er tilgængelige i en individuel serie efter eget ønske eller som hændelsesspecifikke ”instruktørkit” med et sæt visualiserings brikker målrettet beredskabshændelser, indenfor myndigheder og private aktører – som beskæftiger sig med sikkerhed og beredskab.

Brikkerne kan leveres i en robust og slagfast plastkuffert, der indeholder mulighed for udvidelse, således at individuelle brikker kan tilføjes kassen.

Er der særlige behov for andre fotos/symboler på visualiseringsbrikker kan vi tilbyde dette efter aftale.

 

Brikkerne kan specifikt benyttes:

  • Til at tydeliggøre planer og manøvre ideer
  • I undervisning via scenarie spil, planspil, tydeliggørelse på kort og som supplement til tegninger, kort og white board tavler
  • Ved opgaveløsning til tydeliggørelse af placeringer og taktiske manøvrer
  • I Stabs- og operationelt miljø at skabe overblik, struktur og fleksibilitet
  • Ved befalingsudgivelse og taktisk  operationsstyring i terræn –  at tydeliggøre opgaver, ansvar og funktions besættelse
  • Ved debriefing at kunne gengive placeringer og taktiske manøvrer
  • Til at opsamle arbejdsgange, indbyrdes placeringer i detaljerede rutinemønstre og som daglig tydeliggørelse af arbejdsfordeling i beredskabsorganiseringen

 

Hvad får du ud af det?

Som organisation opnås kendskab til, hvordan mennesker kan forberede sig gennem planlægning, samt hvordan mennesker reagerer og handler i en krise. Der er fokus på, hvordan alle involverede får tingene til at fungere på stedet, i beredskabsgruppen, i krisestaben og ikke mindst efter en hændelse. Vi leverer gode løsningsforslag, der er brugbare til eget miljø og viden om, hvad der er vigtigt at have på plads, således at vi redder mennesker, værdier og os selv.